Синът на дърводобивника Петър Чавдаров стана първото бебе на Самоков за 2018 г., 19-год. родилка Анета: Кръстих го на брат ми Живко

19-годишната Анета Чавдарова от Самоков роди първото бебе за 2018 г. в МБАЛ-Самоков, като кръсти момченцето Живко.

Последното бебе за м.г. е на щастливите родители Десислава и Емануел Русинови, казва се Андрей

19-годишната Анета Чавдарова от Самоков роди първото бебе за 2018 г. в МБАЛ-Самоков. Момченцето ще носи името Живко. Малчуганът се появи на бял свят на 1 януари в 10,15 часа, тежи 3,600 кг и е висок 51 см. Майката на момченцето Анета Чавдарова е от Самоков, бащата Петър е дърводобивник.

В червен фон – Последното бебе за 2017 година се е родило на 30 декември в 6,05 часа. Щастливата и интелигентна майка е на 25 години, казва се Десислава  Русинова.

За раждането по естествен път помогна началникът на АГО д-р Пламен Николов, акушер Мая Стойкова, санитарката Таня Белчинска. “Бебенцето е в добро здраве, майката също се чувства добре”, сподели д-р Николов. Това е втората рожба на родителите. Живко има 3-годишна сестричка. Майката Анета и бащата Петър са на върха на щастието. Младата майка се е надявала нейната рожба да е първото дете за годината и това наистина се случи. Анета благодари на медицинския екип, който е бил до нея и е помогнал за раждането на юнака. „Щастлива съм и аз, и всички близки около мен. Бебето е второто дете в семейството ми, ще носи името Живко, кръстих го на името на моя брат. Аз и детето се чувстваме добре. Живко проплака в ръцете на д-р Николов. Той бе много внимателен, въобще професионален екип, непрекъснато бях под нежната грижа и вниманието на квалифицирани акушер-гинеколози, педиатри неонатолози и акушерки. Раждането премина нормално.  Съпругът ми Петър е изключително трудолюбив, занимава се с дърводобив и строителство”, сподели Анета.

Д-р Пламен Николов

На входа на болницата в Самоков цареше оживление вчера. 4 бебета се озоваха в прегръдките на семействата си около празниците. Последното бебе на 2017-а в АГО-Самоков се роди на 30 декември в 6,05 часа. Щастливата майка е на 25 години,  казва се Десислава Русинова. Бебенцето е момченце с идеалните мерки 3,650 кг и е висок 53 см. Екипът, помогнал за раждането, включва д-р Каримов, д-р Кънчева, Дренска, Димитрова и др. Това е първото дете за Десислава Русинова.

Бащата Емануел Русинов, след като се уверил, че майката и бебето са добре, веднага отишъл да почерпи приятели за добрата новина.

“Щастлива майка съм! На 30 декември превърнах любимия си мъж в баща, а родителите ни – в баба и дядо. И всички са щастливи. Съпругът ми е изключително трудолюбив, всеки ден изминава по 120 км за работа до София и обратно, работи в  немска фирма. Сега се моля и надявам, като всяка майка, синът ни да расте здрав и щастлив и, разбира се, да има добра съдба. Надявам се от сърце и на това самата аз да бъда добра майка“, сподели Деси. Бебето ще носи името Андрей. Гордите баба и дядо по майчина линия се казват Веселин и Галина Русинови, а по бащина – Цветанка Точкова и Георги Маджаров. Майката и бебето са здрави и ще бъдат изписани днес.