Кметът Владимир Джамбазов влезе в 2018 г. с дунавско хоро в Долна баня, стотици се веселиха с песните на бобошевката Йорданка Варджийска

 

Малко преди полунощ новогодишно послание отправи кметът на общината Владимир Джамбазов
Малки и големи се хванаха на многокатови хора

Популярната наша певица Йорданка Варджийска от Бобошево весели в ноговодишната нощ  събралите се стотици жители и гости на централния площад в Долна баня.

От пенсиионерския клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова възпроизведоха стародавния местен обичай “Опяване и разпяване на пръстените”

Малко преди полунощ новогодишно послание отправи кметът на общината Владимир Джамбазов, пожелавайки на всички новата 2018 г. да е мирна, здрава и благодатна, след което се хвана на празничното дунавско хоро. Сред празнуващите беше и председателката на Общинския съэвет Лиляна Драганова, общински съветници, служители от общинската администрация.
На красиво украсения централен площад в рилския град изпълнителката на македонски песни радва малки и големи и всички се хванаха на многокатови хора. А по традиция децата я сурвакаха с пожелание за здраве и професионални успехи.
В рилското небе засия красива новогодишна заря, всички вдигнаха наздравици с пожелания за мирна, здрава и благодатна 2018 г.
Отново в навечерието и в първите часове от новата година на централния площад и в квартал “Пепето” долнобанки от пенсиионерския клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова и живеещите в махалата възпроизведоха стародавния местен обичай “Опяване и разпяване на пръстените”.
Заедно отново празнуваха в своя клуб хората от третата възраст от рилския град, поздравени от своята председателка Атанаска Лазарова.