Продават призрачния хотел на Живко Фашиста край Петрич за 416 000 лв., имотът с празния басейн като декор от филм на ужасите

Изоставеният хотелски комплекс

ЕООД „Омега-Комерс” на Живко Стойчев Томов е ипотикирало имота за 300 000 лв.

За 416 000 лв. може да станете собственик на хотел в Петричко. За първоначална цена на тезгяха бе сложен хотелски комплекс „Тумбите” в село Драганово, собственост на известния като първия кредитен милионер в Петрич Живко Томов, по прякор Фашиста.

ЧСИ Георги Цеклеов

Имотът се продава от частния съдия-изпълнител Георги Цеклеов. Някога атрактивният комплекс днес е запустял и занемарен. Сградата всява страх – изоставена е на произвола на времето, басейнът е празен, отвътре състоянието също е плачевно.

Състоянието на хотела отвътре

Според описанието на ЧСИ става въпрос за масивна сграда с пристройка и надстройка на три етажа. На партера има ресторант, трите хотелски етажа са изградени до етап „груб строеж”. Има и подобрения – вертикалната планировка и съпътстващите ги помощни постройки и съоръжения, барбекю, помещение за помпената станция и къщичка за филтриращата система на басейните, складове за съхраняване на шезлонги и др. материали, външни тоалетни и душове. Към комплекса има паркинг.

Целият имот е общо 1234 кв.м. Имотът е собственост на ЕООД „Омега-Комерс”, представлявано от управителя Живко Стойчев Томов. Върху имота има учредена договорна ипотека за 300 000 лв.  Сградата се обявява периодично за продажба заради необслужван банков кредит. Живко Томов-Фашиста загуби почти цялото си имущество, ипотекирано в банките, говорят хората в Петрич. Семейството е било много популярно в бизнес средите едно време.