Глобяват ресторантьор с 1500 лв. за 17,5 кг съмнително месо в Кюстендил, д-р Велка Войнова: Хванахме несъответствие при документите в дупнишки супермаркет

Д-р Велка Войнова

73 проверки са извършили на обекти от Кюстендилска област през коледно-новогодишните празници инспекторите от ОДБДХ. Те са проверили млекопреработвателни предприятия, кланици, предприятия за месопреработка, предприятия за сладкарски и тестени изделия, складове за търговия на едро, хипермаркети и супермаркети, обекти за обществено хранене и други.
В 45 от проверките съвместно с тях са участвали и представители на МВР, а в 13 проверки участваха и представители на НАП.

„Установихме несъществени нарушения. При един от случаите открихме, че в ресторант в Кюстендил има 17,5 кг месо с неизвестен произход. Тези храни са иззети и ще бъдат предадени на екарисаж. На собственикът на заведението ще бъде съставен акт за около 1500 лв. В един супермаркет в Дупница бе установено несъществено несъответствие при документите, които придружават храните. Бе дадено предписание на собственикът за отстраняване на нередността”, заяви за „Дарик” д-р Велка Войнова, началник на отдел “Контрол на храните” към ОДБХ – Кюстендил.
При другите проверени обекти не са установени нередности