Издирват бившия затворник Росен Ангелов по подозрение за убийството на Неделчо Юнаков от Сапарева баня и семейството му

Издирваният Росен Ангелов

 

Адв. Людмил Рангелов: Разстрелът не е заради кухи фирми на Неделчо Юнаков, убиецът е много дълбоко и лично засегнат

56-годишният Росен Желев Ангелов е обявен за общодържавно издирване във връзка с тежкото престъпление в Нови Искър, обявиха от Столичната полиция.

Неделчо, Кети и кучето им

Органите на реда апелират хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, да подадат сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност. Има вероятност той да е въоръжен и опасен, предупреждават от СДВР.

Георги – синът на Неделчо Юнаков от Сапарева баня

Според различни източници предполагаемият убиец на семейството на Неделчо Юнаков от Сапарева баня в Нови Искър е бивш затворник. Наскоро той се завърнал от чужбина и е осъждан. Преди около 10 години е живял в Нови Искър.
В миналото мъжът имал интимни отношения с 44-годишната Кети Николова и е бил вманиачен на тема тактически тренировки. По данни на националното радио заподозреният е въоръжен.

Районът край Нови Искър и село Луково и вчера беше блокиран от десетки полицаи и спецчасти. Криминалисти с металотърсачи претърсваха над Нови Искър, като най-вероятно търсеха гилзи от оръжието, с което е била убита Кети.

Адв. Людмил Рангелов

Според кмета на Луково Румен Колев спецчастите край селото издирват непознато за него лице, но го е видял на снимка. Жандармерия пък е блокирала един от пътищата високо в планината, където се извършват и процесуално-следствени действия. По информация на bTV именно там се намира къщата, в която е живял или се е укривал извършителят на тежкото престъпление. Над Луково кръжеше и хеликоптер.

Същевременно полусестрата на Кети Николова – Ивет Кюхова, която живее в Лондон, написа във фейсбук профила си: “Болката, която изживяваме, е голяма, имайте милост! Моля ви, спрете да ме притеснявате по какъвто и начин да е. Не се чувствам готова да отговарям на каквито и въпроси да е относно случилото се”

Полицаи откриха мобилния телефон на убитата Кети Кюхова на метри от кладенеца, в който бе хвърлен трупът й. Следователите все още не са открили и оръжието, с което е извършено шесторното убийство в Нови Искър, но се знае, че убиецът е боравил професионално с него, както и че е местил телата, преди да напусне местопрестъплението.

Адвокатът Людмил Рангелов заяви пред „Дир.бг”, че отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър да са кухи фирми с ДДС. По-рано разследващите съобщиха, че вероятната версия за убийството е кухи фирми на Неделчо Юнаков. Убиецът е човек, който е много дълбоко лично засегнат, обиден или жестоко измамен. Възможно е убийството да е свързано и с някакви връзки на Кети, каза Рангелов. Според него убийствата в къщата са извършени в много кратък период. Съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност, коментира Людмил Рангелов. Важно е да се установи кой пръв е убит – Неделчо Юнаков, синът му Георги Юнаков, Еленка Бурджиева, Нанси Иванова, Боби Иванов или Кети Кюхова. Това ще облекчи изключително много разследването. Може да се постави много тясна рамка на времето, в което е извършено убийството. Ако е вярно, че Неделчо се е обадил на сина си Георги половин час преди Нова година и му е казал:”Ела си вкъщи, че имаме проблем” и ако е вярно, че майката на убития Боби Иванов му се е обадила в 00,10 ч. и телефонът му е бил изключен, именно в тези 40 минути е станало убийството. Защото в 23,30 ч. Неделчо е бил жив, а в 00,10 часа Боби вероятно вече не е бил. Тук може да се тълкува, че Неделчо е съобщил на сина си, че Кети не се е прибрала, да речем, за новогодишната вечер, възможно е той да е звънял на телефона й и нейният GSM да е бил изключен. Възможно е Неделчо да е знаел за нейни силни емоционални връзки, но да е смятал, че те ще отминат, коментира Рангелов. Разбира се, всичко това, което казвам, е при условието, че това, което е изнесено в публичното пространство е вярно, застрахова се той.