Тежък удар по руската бойна авиация в Сирия, Москва: Бойните ни самолети в Сирия са невредими. Това е фалшива новина

Според „Комерсант“ сирийски бунтовници са унищожили с артилерия самолети в базата "Хмеймим"

 

 

Най-малко седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база “Хмеймим” в Сирия на 31 декември. Toвa пише в. “Комерсант”, който се позовава на два източника, предаде Reuters. Това е най-тежката загуба на въоръжение за Москва от началото на въздушната й кампания в Сирия през есента на 2015 г. В нападението на радикални ислямисти има над 10 ранени руски военнослужещи, добавя изданието.

Най-малко четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35 и един транспортен самолет Ан-72, както и един склад за муниции са били унищожени при обстрела, пише “Комерсант”.

Министерството на отбраната в Москва опроверга информацията във в. “Комерсант”, според която седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база “Хмеймим” в Сирия на 31 декември, предаде ТАСС.

Съобщението за уж “фактически унищожени” седем руски военни самолета във въздушната база “Хмеймим” е фейк. Руската авиогрупа в Сирия е в бойна готовност и продължава да изпълнява задачите си, заяви източник от московското министерство.