„Дунав“ (Русе) привлече младежкия национал от „Марек“ Константин Нечев

 

Волейболният отбор на „Дунав“ (Русе) попълни състава си за втория полусезон и мачовете за Купата на България. Русенци взеха в редиците си разпределителя Константин Нечев. Плеймейкърът прекара сезон и половина в „Марек Юнион Ивкони“ (Дупница), а преди това игра в „Славия“ и „Левски“. Нечев бе и основен състезател и капитан на националната формация до 19 години.

“Константин Нечев идва при нас от Дупница – един млад и перспективен състезател, на 18 години, национал. Той е добра инвестиция за бъдещето ни. Отборът трябва да се мобилизира, защото тази среща ще е показателна за нашата готовност за влизане в елитната група. Преди 2-3 години беше 4 години подред шампион, доста опитен отбор, но мисля, че ако играем добре, имаме шанс срещу тях”, коментира старши треньорът Петър Шопов.

Тимът е амбициран да се класира на финалната фаза на турнира за Купата на България. В понеделник (8 януари) лидерът във Висшата лига се изправя именно срещу осмия в Суперлигата „Марек“. От началото на шампионата „Дунав“ няма загубена среща и гейм.

 

Снимка

Константин Нечев