Бившето ченге Георги Стойнев от Дупница разкри пред „Вяра”: Бетонов възел чудовище завърза враждата между Галеви и Пл. Миланов, забъркаха бетон за цял небостъргач, без да може да го пласират, 500 000 лв. станаха на камък

Георги Стойнев

Галев беше очарован от идеята, каза: Заемай се, аз плащам

Немците направиха инсталацията и заредиха догоре, а Миланов докара един счупен бетоновоз

 

Немска инсталация на бетонов възел последен модел за над 0,5 млн. лв. закопа отношенията между Братя Галеви и покойния вече бизнесмен Пламен Миланов. Това обяви пред вестник „Вяра” бившето ченге от групата на Галеви Георги Стойнев, известен с прякора Капуто.

Пламен Миланов

Той разказа невероятни подробности за това как е пламнала враждата между Пламен Галев и Ангел Христов и бизнес партньора им Пламен Миланов. Стигна се до там, че Миланов даде бившите барети на прокуратурата и пожъна победа над тях, като ги прати в затвора. Бизнесмените, по- известни като Братя Галеви, обаче успяха да се изплъзнат на правосъдието и в момента си живеят щастливо на неизвестно място.

Ангел Христов и Пламен Галев ( първият и вторият отляво надясно)

„Никой не знае, а нещата са толкова прости. Почти всяка седмица се събирахме в един известен ресторант. Аз винаги седях до Пламен Галев и даже, понеже нощите бяха дълги, заспивах на рамото му. Една вечер при нас дойде Пламен Миланов и разгърна грандиозен проект. Успя да убеди Пламен Галев да направят заедно бетонов център. Каза му така „брато, разбери. Сега започваме строителството на парк „Рила”. Там ще леем яко бетон. Дай да си направим заедно бетонов възел. Имам и терен отдясно на изхода на Дупница за София. Ще имаме бетоновози с миксери, ще сложим бетонови помпи” и извади каталог на бетоновите възли. Миланов попита Пламен Галев на кой бетонов възел да се спре. Галев каза, че не разбира и отсече: „Заемай се, аз плащам”.

Бетоновият възел израсна за отрицателно време. Кефът беше голем, направихме тържество, немците дойдоха, монтираха го, заредиха го с бетон догоре. Трагедията започна, когато поискаха да пристигнат бетоновозите. Пламен Миланов докара един счупен бетоновоз и каза „сипвайте”. Немците съобщиха, че за да се източи бетонът, са нужни над 1000 камиона, които трябва да се подредят от тук до София. Тогава Пламен Галев си помисли, че те се майтапят. Но това беше самата истина. Оказа се, че Пламен Миланов е поръчал нещо огромно. Този бетонов център надхвърляше сумата от 0,5 млн. лв. При една от поредните срещи Пламен Галев го попита с кой акъл е поръчал най-голямата и скъпа техника. Миланов не можа да отговори.

Най-голямото приключение обаче дойде, когато трябваше да се демонтира. Вътре имаше вкаменен бетон за един небостъргач. Пламен Галев помоли немците да свалят каквото могат и да го приспаднат от цената, но основната сума я плати Галев. По- късно Пламен Миланов започна да пищи, че Галев го рекетира и да твърди, че искал да му вземе бетоновия възел. Това беше голямата несправедливост, явно искаше да се спаси от гнева на Галев”, разказа Стойнев.

Припомняме, че таксиметровият бос Пламен Миланов издъхна на 30 декември 2015 година. Новината за смъртта му шокира цяла Дупница и отприщи всякакви версии за инцидента.

Миланов беше открит мъртъв заедно с 30-годишната му служителка Теодора Димитрова на четвъртия етаж в бившата сграда на БТК в Дупница, където Миланов имаше няколко офиса и апартамент.

В крайна сметка след дълго разследване от Апелативната прокуратура официално обявиха, че инцидентът е плод на нещастен случай. Аутопсията е показала натравяне с въглероден двуокис. От прокуратурата съобщиха, че причините за смъртта са абсолютна небрежност от страна на Миланов и Димитрова. Двамата са вкарали агрегат за ток в кабинета, маркучът на бензиновото съоръжение бил прещипан и вместо навън изпаренията оставали в стаята, вследствие от което е настъпила мозъчна смърт.

Във фаталната вечер Миланов и Димитрова приключвали финансовите операции за годината и си давали кратка почивка, затова вероятно внесли и агрегата в стаята. От ЧЕЗ спрели тока. Агрегатът е стоял в коридора, но защо е внесен в стаята, никой не може да отговори.