Ужас! Килърът Росен убил първо Кети, после Неделчо и Георги, Нанси и Боби опитали да избягат

 

Къртил е с ритници вратите, обикалял е из къщата да види какви хора има, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов

Кети срещнала Росен по спирките в Нови Искър, качвала го в колата си

„Когато Росен е влязъл в къщата, първоначално са убити Неделчо и Георги. Нанси и Боби са избягали и са опитали да се скрият в друга стая. Той е стрелял по няколко пъти, като се целел предимно в главите на жертвите си, за да е сигурен, че ще ги убие”. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов на извънредна пресконференция, свързана с шесторното убийство в Нови Искър. “Къртил е с ритници вратите. Обикалял е из къщата да види какви хора има. Кучето може би е познало извършителя, защото по мястото, където се намираше трупът, е направило опит да се скрие, а не да го нападне”, допълни Маринов. По-рано Младен Маринов съобщи коя е била първата жертва в семейството. “Кети най-вероятно не е убита, където я намерихме. Тя е била застреляна обаче първа, а след това и останалите. Превозена е до този кладенец, в който я открихме с джипа. Най-вероятно е престояла мъртва известно време, преди да бъде закарана към кладенеца. Оръжието все още не е открито, то е незаконно притежавано”, каза Маринов. Росен не може да напусне страната, тъй като е под национално издирване. Всички действия по издирването се докладват периодично на премиера и главния прокурор.

Припомняме, че стана ясно какъв е мотивът за убийството – личен и е свързан с интимни отношения. “Лицето има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен, когато бъде отхвърлен от жена. Проявявал е и ревност към мъжа, с когото тя живее на семейни начала”, обясни Маринов. “Изчетохме психическите експертизи на Росен от затвора – психически здрав е до такава степен, че не можем да потвърдим за заболяване. Но самият факт, че уби 6 души, говори друго”, каза Ивайло Иванов от СДВР. “Конфликтен, претенциозен, склонен към маниери, интригант. Притежава упоритост и своеволно и привлекателно поведение. Наличие на възбудимост, най-малкият неуспех го разстройва. Това е част от описанието му в затворническата експертиза. Няма как да кажем как се е издържал в последните 9 години”, допълни той.
Междувременно стана ясно, че полицията е открила кървави дрехи във вилата на издирвания под дърво и камък в с. Луково Росен Ангелов, който е заподозрян за кървавата екзекуция. Според една от версиите килърът имал интимна връзка с убитата Кети. Предстои да се извърши експертиза, за да се установи от кого е кръвта по откритите дрехи. Интересна подробност е, че Росен е бил обявен за издирване по друго дело, преди шесторната екзекуция в Нови Искър. За него се знае, че е добър планинар. Също така се интересувал от военни тактически действия. Неотдавна се върнал от чужбина и най-вероятно е следил семейството няколко дни, преди да нападне къщата в Нови Искър.

 

Последно Ангелов работил в автосервиз. Негови познати го описват като скромен, леко затворен човек, но в никакъв случай не го определят като луд или психопат, пише „Телеграф“. Вероятно Росен е причината Кети в последно време да взима антидепресанти. Двамата са имали връзка, въпреки че Николова живеела на семейни начала с автомонтьора Неделчо Юнаков, става ясно от разпитите до момента. Кети срещнала Росен по спирки в Нови Искър и го качвала в колата си, като вероятно така са започнали отношенията между тях. На 9 декември жената споделя във фейсбук профила си „В началото бяхме просто непознати… в края също“. На 26 декември, 5 дни преди убийството, си е публикувала статус, че е във фактическо съжителство със съпруга си Неделчо Юнаков, който й се пада втори съпруг.
Застреляният в къщата на ужасите в Нови Искър Неделчо Юнаков е бил внук на уважаваните в Сапарева баня учители Борис и Ценка Щереви.