ГЕРБ депутатът Валентин Милушев продължава разговорите си с институциите за ремонт на пътя Самоков – Дупница. За втори път конкурсът за избор на изпълнител се обажалва от фирма, което забавя процедурите и ремонта. „Имам уверението на министър Николай Нанков, че ремонтът ще започне през пролетта”, каза депутатът.

На питане на в. „Вяра“ как ще коментира слуховете, че в самоковското сметище ще се депонират и боклуците от Дупница и Кюстендил, Валентин Милушев отговори така: „Това би било пълен абсурд. Вие знаете, че аз бях против изграждане на това депо на това място в Самоков. Можеше да се избере по-подходящо място. Абсурдно е в самоковското депо да се приемат отпадъци и на други области, както е известно, депото в Самоков е регионално и е за четири общини – Самоков, Костенец, Ихтиман и Долна баня. Няма капацитет за смет и на други области“ – коментира Валентин Милушев.

Той е съдействал през миналата година да се отпуснат средства в размер на 60 000 лв. за ремонт на фасадата на сградата на гимназията по туризъм. „От пролетта ремонтът ще започне. Парите са отпуснати от Министерството на образованието“ – оповести още Милушев. Тези дни той ще проведе среща и с министър Кралев, от когото се потърси съдействие за ремонт на физкултурния салон в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“.

„Ще направя възможното да се съдейства за отпускане на средства на читалища в селата. Много от тях се нуждаят от ремонти и допълнително финансиране, това ми бе споделено по време на коледно-новогодишните ми срещи в селата. Срещите ми с хората от Самоков и селата са всекидневие, освен това имам приемен ден в Самоков в централатана ГЕРБ всеки вторник“ – допълни още Милушев.