Богдан Шумаров спечели приза „Спортист на годината” на община Петрич

Отличия получиха Димитър Мазнейков – при децата, и Петър Караангелов – категория „Юноши и девойки“, треньор на годината стана Деян Жганев, а за отбор на годината бе определен ОХК „Беласица”

 

Двукратният европейски и вицесветовен шампион по кикбокс Богдан Шумаров спечели приза „Спортист на годината” на община Петрич.

Тази година по разпореждане на кмета Димитър Бръчков изборът стана по демократичен начин. Той назначи комисия, изградена от журналисти, учители по физическо възпитание, общински съветници и служители на общината. На фейсбук страницата на общината жителите имаха възможност да дадат своя глас за спортист, треньор и отбор на 2017 година. Гласуването беше прибавено към оценката на членовете на комисията. Така на база обобщените резултати в петък вечерта в големия салон на читалище „Братя Миладинови“ на официална церемония бяха връчени годишните отличия, както следва:

Категория „Деца“ – Димитър Мазнейков – планинско колоездене; категория „Юноши и девойки“ – Петър Караангелов – футбол; категория „Мъже и жени“ – Богдан Шумаров – кикбокс.

Треньор на годината стана Деян Жганев – бокс, отбор на годината – ОХК „Беласица”.

Съгласно наредба, приета от ОбС – Петрич, бяха раздадени и парични награди на състезателите, класирали се от 1-во до 3-то място в отделните категории.

Голямата наградата „Спортист на годината” бе връчена на Богдан Шумаров от кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Останалите призьори получиха отличията си от народния представител Георги Динев, председателя на ОбС Георги Тренчев, националните треньори по борба Серафим Бързаков, Петър Касабов, легендата на българския футбол Георги Димитров-Джеки, председателя на ОблС на БФС – Благоевград Александър Кабзималски и общински съветници.

Мнението на всички бе единодушно, че още от началото на мандата настоящият кмет на общината Димитър Бръчков се е обърнал с лице към спорта, подавайки ръка на младите хора. Възстановени са позабравени спортни клубове, подобрява се непрекъснато материалната база, която се използва максимално за провеждане на състезания от републикански и европейски мащаб. Вече има и наредба за материално стимулиране в зависимост от резултатите на състезателите по различни видове спорт. Затова петък, 5 януари 2018 г., бе определен за паметен ден за спортната общественост на община Петрич.