Стойка Костова, баба Стоилка, Екатерина Стамболийска и Виолета Гопина почерпиха кмета Гелев с ракия и питка за Бабинден в Сапарева баня

Дамите от клуба на жените „Германея” обиколиха с ревящото „бебе” Мими горския Алащанов, ВиК шефа Василев, ОбС шефа Иван Куйов…

Отговорничката на клуба на жените „Германея” към НЧ „Просветен лъч-1905” Стойка Костова, баба Стоилка Пешева, Екатерина Стамболийска и Виолета Гопина възобновиха в Сапарева баня стародавните традиции и ритуали на Бабинден.

Облечени в автентични народни носии, дамите от клуба и баба Стоилка Пешева с бебето Мими на ръце посетиха кмета на Сапарева баня Калин Гелев и го почерпиха с топла ракия и сладка пита.

Кметът Гелев пожела на бабите през тази година в Сапарева баня да има много повече бебета. С блага ракия и по парче от питката бяха почерпени зам.-кмета Славчо Коларски, ОбС шефа Иван Куйов, Алащинов от общинското лесничейство, управителя на ВиК „Паничище” Василев и др. Всички дариха и благословиха ревливото бебе Мими. По традиция групата обиколи града, за да пожелаят на младите семейства да се сдобият с рожби. На бабите пък всички пожелаваха да са здрави и корави, за да помагат в отглеждането на децата. В миналото те са израждали бебета в къщите.