Продават имоти на Добромир и Спаска Яневи от Бараково заради ипотека, Ел. Христова иска близо 170 000 лв. за винарска изба и къща за гости

Избата и къщата за гости

Крупно семейно имущество в Кочериново се продава от частен съдебен изпълнител заради борч към банка. До 15 януари в Районния съд в Дупница частният съдебен изпълнител Елица Христова ще проведе публична продан на парцел, винарска бутикова изба и къща за гости и почивка, намиращи се на ул. „Биньо Иванов” №1 в квартал „Заводско селище“ на планинското градче, в съседство с река Рилска.

Елица Христова

Имотите принадлежат на Добромир и Спаска Яневи от с. Бараково. Продават се заради ипотека, вземането е на „Банка ДСК“ ЕАД. Попадат в списъка за публична продан вече няколко пъти, но досега остават непродадени. След неуспешните търгове цените на обектите са свалени.

Парцелът на производствения имот е с площ от 1000 кв. метра. На тезгяха е заедно с подземния първи етаж на избата, чиято застроена площ е 139.20 кв. м. Етажът е завършен и функционален, състоящ се от осем помещения и представляващ обособена част – производствен сектор; ведно със съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото; ведно с всички подобрения в имота. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 63 827.10 лева. Къщата за гости и почивка е със застроена площ от 160  кв.м. Сградата включва втори етаж, състоящ се от 6 стаи за почивка, коридор и две бани с тоалетни и мансарден етаж, състоящ се от мансардно жилищно студио, ведно с правото на строеж на мястото, в което е изградена сградата. Включен е и парцелът от 1000 кв. м. Началната цена е 104 890.50 лв. След като теглили кредит, Яневи успели да погасят само част от него и банката обявила за продан двата ипотекирани имота. Добромир и Спаска се ползват с добро име в района на Рилското корито. Те са млади и амбициозни хора, имат затворен цикъл на производство, отглеждат лозя по европрограми и с добитото грозде произвеждат бутиково вино. След като се захванали с лозарство и производство на вино, решили да изградят и къщата за гости. Смятали, че може да им донесе доходи от туристи, тъй като наблизо се намират прочутите Стобски пирамиди. Заложили и на марката собствено вино, но инвестицията към момента не се оправдава.