За 2 330 098 лв. продават шивашката фабрика на Спас Стамболиев в Благоевград

 Сградата и земята на ул. „Даме Груев” са ипотекирани, собственост са на фирма „Бодрост”

Частният съдия-изпълнител Александър Цанковски сложи на тезгяха производствен имот, собственост на фирма „Бодрост”, в Благоевград за 2 330 098 лв.

Огромният имот от 1519 кв.м се намира на ул. „Даме Груев”. Преди време в обявената за продан сграда се помещавала шивашката фабрика „Бодрост”. Според коментарите в града сградата и земята са ипотекирани, но собствениците на фирмата не са погасявали вноските. Това е и причината да се стигне до публична продан.

Фирма „Бодрост” е известна като първата приватизирана в Пиринско през 1998 г. Сградата е използвана за кожарска, кожухарска и обувна промишленост.

Справка в търговския регистър показва, че акционерното дружество „Бодрост” е представлявано от Спас Стамболиев. В съвета на директорите влизат Спас Йорданов Стамболиев, Калинка Борисова Кирова, Владимир Димитров Спасов и Спаска Кирилова Лунджова. Мандатът им изтича през 2020 г. Капиталът е в размер на 500 000 лв. Основна икономическа дейност от КИД е производство на куфари, чанти и други изделия за пътуване, сарашки и седларски изделия.