Мирослав Начев

Решението на съдия Мирослав Начев от Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване, Стоянов е осъден и на 2207 лв. съдебни разноски

Служител на лифта, свързващ курорта Паничище със Седемте рилски езера, е осъден заради немарлива работа, довела до инцидент с турист, съобщават от Окръжен съд – Кюстендил.

Йордан Стоянов, който през 2013 г. е бил ръководител на съоръжението, ще трябва да плати 1000 лв. глоба за допуснат инцидент. Стоянов е признат за виновен за това, че на 13.01.2013 г. на долна станция на лифта в Паничище като ръководител на пътническа въжена линия „Рилски езера” поради немарливо изпълнение на правнорегламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, нарушавайки нормативните разпоредби, е причинил на Е.И.Н. от дупнишкото село Самораново средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване движението на дясната ръка, става ясно от решението на съдия Мирослав Начев. Кюстендилският окръжен съд отменя изцяло решение на Районния съд в Дупница от 26.07.2017г., касаещо делото, заведено заради инцидента.

Получилият присъда, който до момента не е бил осъждан, ще трябва да плати над 2207 лв. съдебни разноски. Решението не подлежи на протестиране и обжалване.