Василка Дамянова, Василка Стоичкова, Веска Фърчова, Йорданка Джамбазова и Йорданка Хаджигеоргиева черпиха за имени дни на седянка в Долна баня

 

Членовете на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня се събраха на първата си сбирка от новата година. На малка патерица почерпиха именячките Василка Дамянова, Василка Стоичкова, Веска Фърчова, Йорданка Джамбазова и Йорданка Хаджигеоргиева.

Председателката инж. Светла Стоименова, след като поздрави всички присъстващи с настъпването на новата 2018 година, пожела на своите членове здраве и благополучие, след което припомни за хубавите празници в началото на годината – Васильовден, Йордановден, Ивановден, Бабинден, Деня на родилната помощ и други. Направена бе подготовка и за предстоящото честване на традиционния празник “Баба и внуче” в клуба на инвалида.

На първата сбирка на дневната седянка бе почетена 170-ата годишнина от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев, както и 140-ата годишнина от Освобождението на Долна баня от турско робство.

В края на срещата всички с интерес проследиха наскоро снимания в рилския град телевизионен филм “Спомени за Венетица”.