Хиляди зъзнат без парно и топла вода заради авария в Перник, директорката на детска градина Ангелина Рикова: Трудно е, отопляваме се с печки

Ангелина Рикова

 

 

Директорът на „Топлофикация” – Перник, Любомир Спасов: Причината е сериозен теч на магистрален топлопровод, мрежата е стара

Авария остави Перник на студено и без топла вода. Детски градини и ясли също бяха сковани от студ. Директорът на „Топлофикация” – Перник, Любомир Спасов обясни, че причината е сериозен теч на магистрален топлопровод.

Любомир Спасов

От онзи ден (около 19 ч.) десетки жители на града са на студено. Директорката на една от засегнатите детски градини Ангелина Рикова обясни, че се справят, като използват отоплителни уреди в групите и бойлер. По думите й за този отоплителен период за втори път остават без парно и топла вода. „Трудно е”, призна Рикова.

Перничани не са съгласни да плащат, без да са се отоплявали

Родителите на децата също негодуват. „Включваме печки, какво да се прави. Подобни неща се случват в Перник почти всяка седмица”, коментира един от родителите.

Един от родителите на деца в студената детска градина

Хората заявиха, че не им е приятно да плащат високи сметки, без да са се отоплявали.

От „Топлофикация” обясниха, че топлопроводната мрежа е стара и често стават аварии. Екипите на дружеството работят и през нощта, за да отстранят аварията.