За втори път: Кметът на Бобов дол Елза Величкова с приз „Кмет на годината 2017”, призна: Най-важни за мен са признанието и удовлетворението на бобовдолци

Елза Величкова

 

Поредно признание за труда си получи градоначалникът на община Бобов дол Елза Величкова. Тя беше отличена с приза „Кмет на годината №1 за 2017 година” в категорията за цялостен принос. Класацията е на една от националните телевизии, като екипът е претеглял свършеното през годината от управниците от цялата страна

Така се оказва, че кметицата на миньорската община изпрати 2017 година с награда, с отличие за нея започна и новата 2018 г.

Припомняме, че в последните дни на 2017 година Синдикатът на българските учители (СБУ) също обяви Елза Величкова за кмет на годината.

Елза Величкова в компанията на министъра на образованието Красимир Вълчев и общинския координатор на СБУ Рангел Стоянов на церемонията, на която СБУ я удостои с приза „Кмет на годината”.

„Аз самата бях изненадана от новината за тази награда, тъй като не я очаквах. От екипа на телевизията ми обясниха, че са направили тяхно проучване относно работата на кметовете в цялата страна и така са подредили най-добрите в различните категории, аз съм отличена за цялостен принос”, каза за вестник „Вяра” Елза Величкова. Тя сподели още, че не е имало официална церемония, а грамотата й е връчена от екип на телевизията, който гостувал в кабинета й.

„Екипът на телевизията подчерта, че са оценили промяната във визията на града и работата ми като цяло начело на община Бобов дол”, обясни кметицата.

Освен двете отличия за кмет на годината за 2017 година тя е носител също така и на приз за най-добре стартирал кмет, като признанието получава само 2 месеца след встъпването си в длъжност. В мандата на Елза Величкова община Бобов дол е първенец в категорията „Еко община с население до 10 000 души”, Величкова има и награда „Най-добър социален партньор – кмет”.

Кметицата е категорична, че всяка награда я радва, защото е оценка на усилията, които влага ежедневно в работата си. „Най-важното за мен обаче е удовлетворението на хората от общината, интересуват ме най-вече тяхното мнение и признание. Радва ме това, че имам тяхната подкрепа”, заключи Величкова.