Младежи от Овчарци и кметът Куйов дариха 1000 лв. за лечението на Йоана от Сапарево и на Красимира Лазарова, парите събраха от Богоявление

Момент от дарителската акция, младежите бяха придружени от кмета Куйов.

 

1000 лв. за рехабилитацията на ученичката Йоана Ковачева от Сапарево дариха младежите от Овчарци след Богоявление. Другите 800 лв. бяха заделени за Красимира Лазарова от село Овчарци, която също има здравословни проблеми. “Идеята да дарим парите се роди спонтанно в цялата група. Бяхме над 30 момчета и всички тръгнахме по стар обичай от къща в къща. Искахме да помогнем с тези пари и така направихме. За всеки от нас не са нищо, но за тези две момичета и най-вече техните семейства са някаква помощ. Пожелаваме им скорошно възстановяване”, сподели Кирил Шиков. Кметът на селото Йордан Куйов също придружи младежите, докато даряваха средствата. „Дано Йоана и Красимира се възстановят по-бързо. Благодаря на младежите от селото за това им решение и знам, че всеки един от Овчарци се гордее с постъпката им, защото тя е благородна”, коментира кметът на селото Йордан Куйов.

Припомняме, Горан Лазев намери хвърления в река Горица кръст, но диренете не беше лесно. Отне 1 час и на помощ бе привикан металотърсач.