„Пътно поддържане”-Сандански, с управител С. Дуков, ще брани пътищата в южната община от снега срещу 219 895 лв. без ДДС

Кирил Котев

Фирмата на Дуков единствена е проявила интерес към поръчката, договорът, подписан за ЧНГ, изтича в края на април

 

„Пътно поддържане-Сандански” ЕООД с управител Славчо Дуков взе поръчката за зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа на територията на южната община за сезон 2017-2018. Оказва се, че фирмата на Дуков е била единствената, която е проявила интерес към поръчката на обща стойност 219 895.83 без ДДС.

Кметът на южната община Кирил Котев е подписал договора с Дуков на изпроводяк на старата година – 22 декември 2017 година. Фирмата пък ще има ангажимент да поддържа в изряден вид пътищата в общината до 30 април 2018 година.

Според зададените от екипа на кмета Котев условия на обществената поръчка фирмата изпълнител следва да пусне срещу евентуалните преспи ръководител на екип, координатор по здравословни и безопасни условия на труд, координатор по контрол на качеството. Освен това в екипа трябва да има двама ръководни дежурни, които да имат опит в работата по изпълнение на поръчки за зимно поддържане и снегопочистване на пътища или улици поне за един експлоатационен сезон.

В бойна готовност да ловят снежинки трябва да има и поне 5-има шофьори, един автогрейдер, колесни трактори с мощност до 100 кс (минимум 75 кс), два снегорина, две товарачни машини, 5 товарни автомобила за опесъчаване и снегопочистване, 3 коли за патрулиране и обход.