Разчистват от калта пътя към гробищата в Перник, кметът Церовска: Има съставени 4 акта на водачите на тежкотоварни коли, извозващи шлам и въглища

Вяра Церовска

 

Договорката за почистването е достигната, след като кметът Церовска и екипът й разговаряха с директора на мините Валентин Манов

Пътят към централните гробища и селата Люлин и Дивотино ще бъде почистен. Такава договорка постигна кметът Вяра Церовска след разгор с директора на „Мини открит въгледобив” Валентин Манов и главния инженер Лазар Вълчев във връзка със създалото се напрежение от замърсяването на пътя с кал към централния гробищен парк и селата Люлин и Дивотино. Тя получи уверението от тях, че ще бъде почистено шосето с пароструйка и ще бъде направено измиване на гумите на камионите преди излизане на шосето, по този начин ще бъде решен проблемът.

„От 28 декември до момента Общинският инспекторат е направил 4 акта на водачите на тежкотоварните коли, извозващи шлам и въглища, към пернишкото дружество“, посочи кметът и заедно с нейния заместник Владислав Караилиев и председателя на  Общинския съвет Иво Савов отидоха на място да видят състоянието на пътя.

„Надявам се, че ще проявят разбиране от ръководството на „Мини открит въгледобив” и перничани повече няма да бъдат притеснявани от подобни ситуации“, коментира Вяра Церовска.