Бившият учител и настоящ библиотекар Станко Соколов от Сапарева баня написа стихотворение за в. „Вяра”. В момента той работи като библиотекар към СУ „Хр. Ботев”. Библиотеката се намира в новото крило на училището и заема площ от 100 кв.м.

Библиотеката е много добре подредена благодарение на Станко Соколов, доволни са хората от Сапарева баня. Стелажите са изрядни, грижи се с огромна любов и внимание за книгите. В библиотеката има общо 27 000 броя книги – детска литература, художествена литература, чуждестранна, специализирана, поезия и др.

Станко сега се занимава и с рисуване, пише и стихотворения. Той има 2 изложби на свои картини.

Той е много добър преподавател, но по здравословни причини е трудоустроен и работи като библиотекар.

„Станко дава всичко от себе си. Той е добър преподавател, всеотдаен към работата си, обича хората и професията си, отзивчив е към всички, приятели и съграждани. Да бъде жив и здрав”, заяви и бившата служителка в училището Таня Славкова.

Станко е роден в семейството на трудолюбиви хора, които се занимават със земеделие. Има брат. До 8-и клас е учил в Сапарева баня, след това до 1973 г. в механотехникума в Дупница. Кандидатства в Учителския институт и е приет в специалност рисуване и трудово обучение. Завършва през 1975 г. и постъпва на работа в ОУ „Климент Охридски” в Сапарево. При закриването на училището там се премества на работа в ОУ „Хр. Ботев” в Сапарева баня.

Ето и стихотворението му:

Вестник „Вяра”

Тази сутрин станах да си търся „КЯРА”.

Крачех в ръка със вестник „Вяра” .

Минах през чаршията, да забравя немотията.

Там отново се сблъсках с „описията”.

На обяд се качвам на таратайка стара,

да потърся скара близо до пазара.

Вечерта, уморен, лягам си със „звяра”.

Нежно се покривам с моя вестник „Вяра”

Тихо си запалвам през нощта цигара.

Новини прочитам от моя вестник „Вяра”.

След това сънувам, сънувам аз кошмара.

Ах, не, Не! Няма изневяра на любимия ми вестник „Вяра”

 

 

1 коментар

  1. Браво,браво бе чичак, що за шантав качамак, ползваш вестник одеяло , а на вън е застудяло ! Гледай да не се простудиш и с други стихове да ни подлудиш! А сега се облечи и жена си намери, та утре като се събудиш, отново да не ни залудиш !

Comments are closed.