Кайзера изведе 20 състезатели на първа тренировка в Перник

Николай Тодоров-Кайзера

Зам.-кметът Денислав Захариев: „Миньор“ е особено животно, което може да бъде ранено, но не може да бъде убито

Новият старши треньор на “Миньор” Николай Тодоров-Кайзера изведе двадесет състезатели на първа тренировка. На заниманието присъства част от агитката на “жълто-черните” и шефовете на клуба Денислав Захариев, Йордан Павлов и Светлозар Райков. В тренировката участваха новите попълнения Божидар Атанасов, Антон Атанасов, Виктор Райчев, Денил Селимински, Лъчезар Георгиев, Майк Кръстев, Едуард Мечикян и Денислав Балев, който се завърна след една година прекъсване от бригада в САЩ. Нападателят Стоян Кадифмин пропусна първата тренировка за новия сезон, но от днес ще се включи в заниманията на отбора.

Футболистите на „Миньор“ направиха първа тренировка.

„Миньор“ е особено животно, което може да бъде ранено, но не може да бъде убито. Много пъти през годините отборът е бил раняван и изхвърлян откъде ли не, но винаги оцелява заради феновете си“, с тези силни думи се обърна към момчетата от футболния клуб на “Миньор“ зам.-кметът на община Перник Денислав Захариев преди старта на първата подготовка за пролетния полусезон, която се проведе на игрището в кв. „Димова махала“.

Шефовете на клуба Йордан Павлов, Светлозар Райков и Денислав Захариев

„През изминалия полусезон отново бяхме ранени. Завършихме на място, което не заслужавахме. Сега само от вас зависи, които останахте в отбора и новите попълнения, за да се излекуваме, да оцелеем от раните. Това ще стане гол след гол, мач след мач и победите, които ще постигаме през пролетта. Трябва да направим отбор, който ще следва целите си, а те са ни ясни – през 2019 г. „Миньор“ (Перник) да влезе в професионалния футбол. Това означава, че днес всички заедно полагаме основите за реализирането на този проект“, сподели Захариев и допълни, че трябва да играят като отбор и да разчитат на човека до себе си, защото всеки индивидуално е много добър, но футболът е отборна игра.

Поздрави към отбора отправиха и зам.-кметът Йордан Павлов, и изпълнителният директор на клуба Светлозар Райков. Те им пожелаха без контузии през новата година и да бъдат много успешни. Футболистите бяха приветствани и от новия треньор Николай Тодоров-Кайзера. „С времето ще се опознаем по-добре и моя начин на работа, който ще ви предложа. Има футболисти, с които съм работил и ще бъдат в полза в разговорите между вас. Нивото ще поддържам на професионален футболен клуб, въпреки че отборът в момента е в аматьорския футбол. Всичко зависи от вас и вашите качества. Обичам да работя с хора, с които да си имаме взаимното уважение и увереност“, посочи Кайзера.

По предварително обявената програма отборът на “Миньор” ще изиграе първата си контрола срещу тима на „Монтана“ на терена в Правец в събота, за да може Кайзера да се запознае с качествата на новите играчи.