Милен Радуканов: Ще вземем още трима футболисти, целта е същата – да оцелеем, но не съм магьосник

 

Наставникът на „Пирин“ (Благоевград) Милен Радуканов на 16-и януари прави една година начело на „орлетата“. Той говори за селекцията и ситуацията в отбора.

“Искаме и ще привлечем още трима футболисти на определени постове. Единият от тях ще бъде вратар. Но не можем да предложим високи заплати и да привлечем това, което искам. От миналото лято досега си тръгнаха вече 10 човека. А целта е същата – да оцелеем. Не съм магьосник”, коментира Радуканов.

Той благодари и на ръководството на отбора и кмета на Благоевград за доверието и подкрепата, но и призна, че понякога трудно се работи при тези условия.

Радуканов ще иска евентуално „Пирин“ да изиграе само една контрола през януари в България. Това може да стане преди 27-и януари, когато „орлетата“ заминават за лагер в турския курорт Алания. Там ще бъдат изиграни още 5 контролни срещи.

Вчера стана ясно, че голмайсторът на „Пирин“ Станислав Костов вече не е играч на тима. 26-годишният атакуващ футболист сам пожелал да разтрогне договора си. Очаква се съвсем скоро да обяви и новия си отбор.