„Рилски спортист” излъга „Ямбол” с 83:77 в първи четвъртфинал за Купата на България

 
Силна последна четвърт донесе успеха на самоковци, реваншът е следващата сряда

„Рилски спортист” е на крачка от полуфиналите в турнира за националния трофей. В първия си четвъртфинален сблъсък от кампанията момчетата на Людмил Хаджисотиров-Удо измъкнаха победа с 83:77 над домакина „Ямбол” и изглеждат абсолютен фаворит преди реванша в Самоков следващата сряда.

Двубоят в зала „Диана” бе равностоен до почивката, като двата тима спечелиха по една четвърт. В тези първи 20 минути впечатление на паркета направиха две неща – силната игра на капитана на „жълто-черните” Станислав Говедаров (12 точки и 2 асистенции) и 100-процентовата стрелба при изстрелите от фаул линията на гостите (6/6).

След антракта ситуацията в Града под Бакаджика леко се промени, като ямболии успяха да вземат третия период с 23:19, а с това и да си осигурят крехка преднина – 63:60. В последната част във фокуса на събитията попаднаха националът в редиците на самоковци Мартин Маринов и американецът Шелдън Джетър. Гардът мушна две бързи тройки, а янкито смая всички в залата с бързите си и успешни пробиви, което даде нужния импулс на съотборниците си. При резултат 77:74 за “скиорите” пък важна тройка реализира капитанът Йордан Бозов, което помогна на състава успешно да затвори мача с аванс от 6 пункта.

Над всички за победителите бе Джетър с дабъл-дабъл от 21 точки и 10 борби. Маринов завърши с 16 т., а Травис Тейлър се отчете с 15 пункта и 8 овладени топки за радост на треньорския щаб. За домакините много силно се представи Станислав Говедаров, който приключи дуела с внушителните 23 точки.

На снимката: Момент от срещата в полупразната зала “Диана” в Ямбол