Надъхан Краси Анев затвори топ 10 в индивидуалната надпревара в Руполдинг

Красимир Анев

Най-добрият роден биатлонист Красимир Анев се завърна с гръм и трясък в състезанията за Световната купа. Спортист № 1 на Самоков за отминалата 2017 година зае престижната 10-а позиция в индивидуалната надпревара в Руполдинг, Германия. 30-годишният Анев направи страхотно състезание, като само може да съжалява, че не намери място в топ 5. А предпоставки за това имаше, след като националът се движеше четвърти преди последната четвърта стрелба.
Краси свали първите 19 мишени, но фаталният 20-и патрон не намери целта, а с това и шансовете на нашето момче да изравни най-доброто си постижение – 4-ото място от масовия старт в Оберхоф преди 3 години, се изпариха.
Въпреки това е видно, че двуседмичният лагер, който Краси Анев и неговият личен наставник Георги Фъртунов изкараха на високопланинската спортна база „Белмекен”, бе от голяма полза за спортиста.
Иначе над всички във втория индивидуален старт за сезона бе лидерът за Световната купа Мартен Фуркад от Франция. Втори на почетната стълбичка се качи асът на Чехия Ондрей Моравец, а тройката допълни представителят на Норвегия Йоханес Тингес Бьо.
Петият кръг от календара за СК продължава с щафетата на 4×7,5 км днес и с масовия старт на 15 км в неделя.