Двукратен шампион с ЦСКА стана треньор в „Беласица“

Ще дам всичко от себе си за авторитета на петричкия клуб, обеща Христо Бахтарлиев

 

Христо Бахтарлиев, който след края на есенния полусезон бе освободен от ЦСКА 1948, вече е част от треньорския щаб на мъжкия отбор на ОФК „Беласица“. Той е дал съгласието си пред управителя на клуба Георги Петров и старши треньора Данаил Бачков.

“Реших да сложа край на футболната си кариера и го направих по категоричен начин. Разделихме се приятелски с ръководството и треньорския щаб на последния ми отбор – ЦСКА 1948, в който играх до последния мач от есенния дял на първенството. Радвам се, че ми се сбъдва една мечта, а тя бе да започна треньорска дейност. Аз съм рожба на петричкия клуб и затова приех със задоволство предложението от тяхна страна преди няколко дни. Ще дам всичко от себе си за авторитета на „Беласица”, сподели Бахтaрлиев.

Христо Бахтaрлиев е роден на 5 август 1985 година в Петрич. Стартира в ДЮШ на „Беласица“, а след две години вече е в ДЮШ на гранда ЦСКА при треньорите Стоян Йорданов, Георги Велинов – Джони и Стефан Трифонов. На 17-годишна възраст е забелязан от тогавашния старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов, който го привлича в представителния тим. Два пъти е шампион на България – 2002/2003 г. – при треньора Стойчо Младенов и през 2004/2005 при сръбския специалист Миодраг Йешич. Тежка контузия го вади от активна състезателна дейност за една година и разтрогва договора си с ЦСКА.

След възстановяването си застава под рамката на „Монтана“, „Вихрен“, „Калиакра“, „Пирин“ (Благоевград), гръцките ФК „Серес“, „Диагорас“, „Мегас Александрос“, за последно – в ЦСКА 1948. Бивш юношески и младежки национал на страната.