Полицаи и горски от ДГС – Дупница сгащиха бракониер с незаконна дървесина край село Джерман

 

 

Полици и горски сгащиха бракониер с незаконна дървесина в дупнишкото село Джерман.

Уазката на нарушителя, натоварена с иглолистни дърва за огрев от бял бор, е спряна за проверка от полицейски патрул. Униформените подават сигнал до „ДГС Дупница” и на място пристигат горски служители. Те установяват, че дървесината е незаконна – без превозен билет и контролна горска марка.

Нарушителят е стар познайник на горските власти, с множество съставени актове и няколко конфискувани високопроходими автомобила през последните години. Дървата и превозното средство са задържани в базата за съхранение в териториалното поделение на ЮЗДП в Дупница.

Осем бензиномоторни триона и имущество от оборудваните противопожарни депа са откраднати пък от склад на „ДГС Катунци”. Обирът е извършен на 11 януари в 1.45 часа. Крадците разбили вратата на приземния етаж и проникнали с взлом в сградата на териториалното поделение на ЮЗДП. Засечени са от камерите на охранителната система, но не могат да бъдат разпознати, тъй като са били с маски на лицата.

След направената инвентаризация е установено, че липсват 5 електрически фенера и защитна противопожарна екипировка, необходима на служителите при гасене на горски пожари.

За кражбата е уведомено РП – Сандански. По случая е образувано досъдебно производство.