Бербатов попадна в престижна класация за „Манчестър Юнайтед“ (ВИДЕО)

 

Българският нападател Димитър Бербатов попадна в престижна класация на авторитетното издание Goal.com. Там определиха най-добрите трансфери в историята на „Манчестър Юнайтед“, като българинът е поставен на 14-ата позиция. Митко може да е горд, защото е в една компания емблематични фигури на “Олд Трафорд”, като Ерик Кантона, Рой Кийн, Теди Шерингам, Рууд ван Нистелрой и Кристиано Роналдо.

“Той веднага се превърна във фаворит на феновете, след като предпочете офертата на „Юнайтед“ пред тази на „Манчестър Сити“. Българският национал вкара 9 гола в първия си сезон, но завърши с най-много асистенции, с което доказа, че не е егоист. Неговата бавна игра често бе критикувана от медиите, но доста по-рядко от феновете, които редовно се радваха на страхотните му голове”, пише изданието за родения в Благоевград голмайстор.

На първо място в тази класация е трансферът на Ерик Кантона от „Лийдс“ през 1992 година срещу 1,2 млн. паунда. Втори е Рой Кийн, който бе привлечен от „Нотингам“ срещу 3,75 млн. през 1993 година, а третата позиция е за Анди Коул и трансферът му от „Нюкясъл“ срещу 7 млн. паунда през 1995 година.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=204&v=QLJuRFZQu2Y