Уникално природно явление! Дупничани: 3 знамения озариха Рила планина – магическа петолъчка, Бели път и тракийският конник

Бели път се вдигна като бяла пелена и се понесе на изток

 

3 символа знамение изгряха в Рила планина над Дупница, сигнализираха наблюдателни читатели. „Видяхме магическа бяла петолъчка, Бели път и тракийския конник”, съобщиха дупничани.

От парк „Рила” се виждаха бялата петолъчка, Бели път и белият тракийски конник

„Бели път на свети Иван Рилски се вдигна като бяла пелена и се понесе на изток. От парк „Рила” и жк „Бистрица” на снимките се виждат още бялата магическа звезда и тракийският конник от облак, който препуска по Белия път. В християнството петолъчката символизира петте рани на Исус Христос. Бели път над село Бистрица пък е древният планински път на траките, водещ поклонниците от древността до тракийското светилище. Легенда говори, че по Бели път е минавал с войските си и бащата на Александър Велики от тракийското племе кедони. Любопитното е, че белият конник на снимката е точно върху древното тракийското светилище прорицалище на Фенерка”, коменитараха запознати дупничани.

Очевидци видяха как Бели път се вдигна като пелена, разполовявайки пирамидата на траките Фенерка на две, и се понесе на изток.