Антон Янев от „Пирински стражи” рецитира „Хаджи Димитър” пред Яворов в Гоце Делчев

 

„Пирински стражи” осъществиха първата си дейност по клубната инициатива „Опознай своя роден край”, като посетиха няколко културно-исторически обекта в град Гоце Делчев.

Първата спирка на туристите бе паметникът на революционера Гоце Делчев в централната част на града, където ръководителите на клуба проведоха кратка беседа. Втората спирка включваше посещение на бюст-паметника на Христо Ботев и паметната морена на Пейо Яворов. Антон Янев – ученик от 6-и „б” клас, рецитира откъси от стихотворението „Хаджи Димитър”. Учениците, които участваха в 70-ия и 71-вия национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета”, разказаха за своите незабравими преживявания и за делото на Ботевата чета на по-малките туристи.

Клуб „Пирински стражи” ще вземе участие и в 72-рия НТП „По стъпките на Ботевата чета Козлодуй – Околчица” 2018 г. в края на месец май и началото на юни. Мариана Халачева – директор на Трето ОУ „Братя Миладинови”, изненада стражите с връчване на покана за участие в 72-рия поход, изпратена от Малина Николова – областен управител на област Враца.