Ученици от Раждавица гостуваха на посолството на САЩ и НС за Василица, сурвакаха зам.-посланичката Мартина Стронг и Караянчева, биха и парламентарния звънец

Гостите с парламентарната шефка Цвета Караянчева

Ученици от НУ „Св.св. Кирил и Методий“ – село Раждавица, посетиха посолството на САЩ в България по случай Василица – Ромската нова година, по покана на ЦМЕДТ „Амалипе“, съобщиха от РУО – Кюстендил. Учениците са били топло посрещнати от заместник-посланик Мартина Стронг. „Децата изнесоха програма пред служителите на посолството и ги сурвакаха за здраве. Директорът на училището Миглена Чавдарова подари на госпожа Стронг специално изработена от учениците кукла и й пожела здраве и успехи в отговорната й кауза. Събитието уважи и началникът на РУО – Кюстендил, Радостина Новакова”, обясниха от образователния инспекторат.

Децата изнесоха програма в посолството на САЩ

След успешното представяне в американското посолство възпитаници на училището в Раждавица и началникът на РУО – Кюстендил, получили втора покана от „Амалипе“ – за посещение в Народното събрание, отново по повод честването на Василица. „Елена Каменова от пресцентъра на Народното събрание разказа на учениците за работата на парламента, за това как се коват законите на страната ни, как се гласува. Децата разгледаха пленарната зала, поседяха на местата на депутатите и министрите. Удариха парламентарния звънец.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева посрещна учениците топло и радушно. В обръщението си към нея Р. Новакова представи училището и й пожела здраве и успехи в работата й. Госпожа Караянчева благодари на децата за представената програма, за това, че я направиха съпричастна към празника, и им пожела един ден да имат възможност да работят за доброто на хората. Към учителите се обърна с пожелание да бъдат все така всеотдайни и грижовни към учениците си”, казаха от просветния инспекторат.