Световноизвестната боксьорка Дейзи Ланг: Бизнесменът Стефан Шарлопов ме върна в България след 8-часов разговор, долетя специално при мен в Германия

Дейзи Ланг

 

Собственикът на парк-хотел „Пирин” в Сандански е сред най-добрите приятели на шампионката, единствено той повлиял на мнението й

 

Бизнесменът и собственик на парк-хотел „Пирин” в Сандански Стефан Шарлопов е единственият човек, убедил  световноизвестната боксьорка Дейзи Ланг да се върне в България след 8-часов разговор. Това разкри самата Деси Кирова, която е професионален състезател и световна шампионка.

Стефан Шарлопов

Дейзи Ланг сподели, че тя и Шарлопов са много добри приятели, а той – голям българин. „За мен България беше затворена страница, след като станах световен шампион.. Аз тук нямах зелена светлина и затова се принудих да отида в чужбина. Шарлопов си взе самолетен билет за Германия и се срещнахме в Дюселдорф в един италиански ресторант. Шарлопов 8 часа ме убеждава да се върна. Той ми каза нещо, което никога няма да забравя. „Не може в цял свят да знаят за теб и успехите ти, а в България не”. И тъй като аз съм много вироглава и затова съм стигнала до тук, той е единственият човек, който успя да ме убеди да си променя мнението”, разказа Ланг.

Дейзи Ланг в Сандански

Припомняме, двукратната европейска шампионка и десет пъти световен шампион в професионалния бокс Дейзи бе специален гост на първото издание на инициативата „Децата на Сандански“ в края на 2017 г. Проявата се организира по инициатива на Александър Манолев, заместник-министър на икономиката, с подкрепата на кмета Кирил Котев. Тогава над 40 деца получиха награди. „Трябва да бъдете упорити и да преследвате целите си. Аз също съм извървяла труден път, но и за миг не се отказах, защото вярвах в успеха и знаех къде искам да стигна. Сигурна съм, че и вие можете да сбъднете мечтите си”, обърна се шампионката Дейзи Ланг към присъстващите в залата. Тя връчи наградите в категорията „Младите лъвове на Сандански“ на най-малките победители в инициативата – децата до 11 години.