Художникът Антон Гошев показва „Митологични пространства” в Перник

 

Изложба на художника Антон Гошев отвори врати в пернишката галерия „Кракра”. Красивата живописна експозиция е под мотото „Митологични пространства”. Талантливият творец е от Благоевград и е участвал в 2 пленера в село Рударци.

Той е роден на 14 декември 1970 г. Завършил е Югозападния университет “Неофит Рилски”, специалност “Педагогика на изобразителното изкуство”. Член е на Съюза на българските художници (СБХ), секция “Живопис”, и на международната организация за пластични изкуства АИАП (ЮНЕСКО).

От 1995 г. до момента Антон Гошев има седемнадесет самостоятелни изложби живопис в градовете Благоевград, Перник, Кюстендил, Пловдив, София, Париж, Женева. Участва в регионални, национални и международни изложби, конкурси и пленери.

Негови картини са притежание на частни колекции в САЩ, Македония, Франция, Полша, Хърватия, Италия, Кипър, Норвегия, България, Босна и Херцеговина, Гърция, Унгария, Кипър, Турция, Швейцария и във фондовете на градските галерии на Перник, Благоевград, Балчик, Вишеград (БиХ),  Ботевград и СБХ-София.