Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

 

Комисия по безопасност на движението към община Благоевград набеляза редица мерки за повишаване сигурността на всички участници в движението. По време на свое заседание комисията взе решение да бъде положена пътна маркировка на пътя от Благоевград към летовище „Бодрост“. Ще бъдат поставени антипаркинг тела на пътния възел между бул. „Пейо Яворов“ и бул. „Св. Димитър Солунски“.

Комисията реши още да бъде положена и напречна пътна маркировка на кръстовището на бул. „Пейо Яворов“, до „Стилдом“ и кръстовището на ул. „Броди“ с ул. „Яне Сандански“ съгласно ПИПСМР.

Бе взето решение да се извърши обход на всички пешеходни пътеки съвместно с представители на сектор „Пътна полиция“.  Ще бъде извършен допълнителен оглед на останалата част от пешеходните пътеки и ще се прецени необходимостта от допълнителното им осветяване.

Членовете на комисията заседаваха и разгледаха въпроси, постъпили от граждани под формата на горещи сигнали, имейли или входирани в Деловодството на общината молби и жалби.

Община Благоевград разработва проект за изграждане на цялостно видеонаблюдение на Благоевград.

Община Благоевград апелира за внимание от страна както на водачите на превозни средства, така и на пешеходците. Нека всички спазват правилата за движение по пътищата, спазват ограниченията, за да бъдат избегнати инциденти с фатален край.