Красимир Каракачанов и Волен Сидеров поднасят венци за годишнината на ВМРО

Не само че нямаме уважение, а имаме подигравка с областния управител Илиан Тодоров, защото е от Атака, категоричен е Волен Сидеров

Лидерът на Атака и ПГ на „Обединени патриоти“ бесен, че министри се опитват да прехвърлят стопанисването на стената на язовир „Бели Искър“ на областния управител на София-област Илиан Тодоров

„Не знам как ще гласувам на вота на недоверие.“ Това заяви лидерът на Атака и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, след като стана ясно, че Регионалното министерство се опитва да прехвърли стопанисването на стената на язовир „Бели Искър“ на областния управител на София-област Илиан Тодоров, съобщиха от пресцентъра на партията.

Илиян Тодоров

„Язовирната стена се нуждае от спешен ремонт за десетки милиони левове, с които Областната управа не разполага. Язовир със стена в такова състояние е изключително опасна за хората. Ставали сме свидетели на не две или три трагедии, заради разкъсани стени на язовири в България. Няма да оставя така игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих искал да ги попитам защо прехвърлят язовир на областна управа с 1 млн. лева годишен бюджет при положение, че само спешния ремонт на стената струва 80 млн. лева. По този начин целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него. Министър Николай Нанков, министър Нено Димов и зам.-министърът на Регионалното министерство Деница Николова, която е подписала заповедта за прехвърляне на язовирната стена, ще трябва да отговорите на нашите въпроси, докато не се изясни случая. Ние сме АТАКА и на нас ни пука за живота на хората“, заяви Волен Сидеров.

„Няма значение, че с ГЕРБ сме коалиционни партньори. Коалиционните партньори трябва да се уважават. В случая ние не само че нямаме уважение, а имаме буквално подигравка с областния управител Илиан Тодоров просто, защото е от Атака.

 

Обръщам се и към премиера Борисов и към председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма да оставим това така. В четвъртък, когато в пленарна зала ще се гледа вотът на недоверие към правителството, аз не знам как ще гласувам! Не знам дали това правителство заслужава доверие по начина, по който се държи към тези, които го крепят на власт“, коментира още Волен Сидеров.