Уникалтото Бабино хоро разлюля централния площад

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев, ОбС шефката д-р Мария Копанарова и зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов поднесоха своите поздрави за Бабинден към д-р Радка Божикова – началник „АГО“ – Разлог, и екипа й.

Кметът на Разлог пожела на работещите в родилното отделение да бъдат здрави, успешни и неуморни. Той подчерта, че работата им е изключително трудна и отговорна, но добрите резултати си заслужават усилията. Отделението получи от община Разлог телевизори за стаите на родилките, а д-р Радка Божикова благодари за отзивчивостта на общинската администрация, с помощта на която отделението се превърна в модерно и добре обзаведено.
По традиция кметът на Разлог инж. Красимир Герчев награди първото бебе за 2018 година Петър Ивайлов Добрев, роден на 2 януари, с родители Кристина Георгиева Чолакова и Ивайло Петров Добрев и последното бебе за 2017 година – Спасиана, родена на 28 декември. Нейни родители са Гергана Атанасова Татарска и Петър Спасов Татарски.


След тържеството, което се проведе в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“, започна Бабиното хоро, което винаги предизвиква вълнение у хората и усещане за гордост и щастие. Бабите, облечени в красиви разложки носии, задянали в цедилки своите внучета, накичени със здравец и златни парички, играха за здравето и благоденствието на своите потомци.  207 бебета са родени в община Разлог през изминалата 2017 година. В АГ отделението в Разлог са проплакали 359 бебета, с 50 повече от 2016 година. Тези показатели са по-добри и бележат ръст в ражданията в Разложката болница, в сравнение с градове като Петрич, Сандански, Дупница и други.