Кметът Паунов пожела здраве и успехи на банкета на Ивановците в Кюстендил, клубът отпразнува 10-и юбилей

Отец Данаил отслужи водосвет за здраве и благополучие на всички Ивановци

 

Отец Данаил отслужи водосвет, председателят Иван Андонов: Ние сме хора с широки души

Членове на Сдружение “Клуб Иване, Иване” посрещнаха на по чаша отбрани питиета Ивановден по стар стил и отпразнуваха десетгодишният юбилей.

Кметът Петър Паунов и председателят на клуба Иван Андонов

Тържеството, което се състоя в заведение край Кюстендил, уважи и кметът Петър Паунов, който на всички пожела здраве и успехи. По време на церемонията бяха приети 12 нови членове. Отец Данаил отслужи водосвет за здраве и благополучие на всички Ивановци и техните близки в цяла България.

Имениците имаше за какво да си поприказват

„Събираме се не само да се повеселим, но и да планираме нашите дейности през годината. По традиция се провежда благотворителна кампания за подпомагане на даровити деца, които носят това име. Клубът е единственото сдружение в България на всички, които носят името Иван и неговите производни.

Празнуващите вдигнаха наздравици за успехи

Учреден е преди десет години в град Кюстендил и освен жители на града и общината в него членуват Ивановци от цялата страна, а вече и от съседните Сърбия и Македония. В организацията на Ивановците членуват над 300 мъже и жени на различна възраст и с различни интереси”, сподели председателят на клуба и председател на Читалище “Братство” Иван Андонов. Той допълни, че един от първите участници в клуба е царска депутатка Ваня Цветкова, която сега отсъстваше.

Иван Иванов от Дома за лица с физически увреждания „Ильо войвода”

“Нашите Ивановци са с широки души, всеотдайни са в това, което правят. Много хора, носещи името Иван, са известни българи, велики личности, силни характери. Гордея се, че нося това име и се старая да го нося с достойнство”, каза още Иван Андонов.

Пример за тези качества е именно Иван Иванов от Дома за лица с физически увреждания „Ильо войвода”, който е изявен спортист, участник и медалист от редица надпревари за клуб „Пауталия параспорт“.

Празнуващите вдигнаха наздравици за успехи и благодат, коментирайки че името Иван означава „божа благодат” и с усмивка допълват, че народът казва: „От кал да си – Иван да си”.