“Рилецо” отупа “Ямбол” за 3-ти път в рамките на 10 дни, отново мина 100-точковата граница

Мартин Маринов (с топката) и съотборниците му стъжниха за пореден път живота на ямболии

 Самоковци остават лидер в НБЛ с 11 победи и 3 поражения, продължават силната си серия

 

“Рилски спортист” се разправи с “Ямбол” за трети път в рамките на 10 дни и продължава да е лидер в Националната баскетболна лига и след изиграването на срещите от 14-ия кръг. Самоковци разбиха съперника със 106:78 под Бакаджика, като по този начин затвърдиха мнението на специалистите, че са отборът в най-добра форма от началото на годината.

“Скиорите” не изпуснаха нито за миг инициативата в зала “Диана” и още до полувремето взеха страхотна преднина от 26 точки за 56:30. Макар че гостите намалиха оборотите в оставащото време до края на срещата, ямболии така и не намалиха пасива си и логично се прибраха по домовете си с наведени глави.

Тримата американци в състава на “Рилецо” – Травис Тейлър, Дерек Райт и Еван Раванел, обраха аплодисментите в студената януарска вечер. Иностранците изпъкнаха с низ от атрактивни комбинации и забивки, които едва не докараха нервен пристъп на наставника на “жълто-черните” Иван Чолаков. Тейлър изпъкна с 22 точки и 9 борби, Райт мушна 21 т. при абсолютно безгрешна стрелба – 5/5 от близко разстояние, 3/3 от зоната за три точки и 2/2 от наказателната линия, а Раванел се отчете с 16 пункта за 18 минути игра.

Подопечните на Людмил Хаджисотиров като цяло имаха много добра успеваемост в хвърлянията си към коша, осъществиха 28 завършващи подавания, грабнаха 10 борби повече от противника и заслужено се поздравиха с 11-и успех в 14-ия си шампионатен мач.

“Поздравявам момчетата с победата. В тази зала се играе трудно, но ние подходихме отговорно и набрахме хубав аванс още преди почивката. Целта ни обаче не е да гледаме само резултата, а да подобряваме играта си с всеки следващ двубой”, сподели пред сблъсъка в Ямбол старшията на “Рилски спортист” Людмил Хаджисотиров.