Зам.-кметът Красимир Тодоров изненада майките и бабите в Долна баня със стрък здравец, на празника доведоха и последните бебета за 2017-а – близнаците Дияна и Антон Дамянови

 

Заедно с първото бебе на 2018 г. Димитър Стрински получиха подаръци от общината

Денят на родилната помощ тържествено бе отбелязан и в Долна баня. Празникът бе уважен от десетки майки, баби, лекари и медицински сестри, общински съветници и служители от общинската администрация, които се бяха събрали в заседателната зала на общината и възпроизведоха стародавния ритуал “Поливане”.

Всички бяха поздравени от ОбС шефката Лиляна Драганова, след което тя и заместник-кметът на общината инж. Красимир Тодоров поднесоха на присъстващите майки, баби, лекари и медицински сестри красиви цветя, както и стрък здравец с пролетно кокиче.

За изминалата 2017 г. в община Долна баня са се родили общо 44 деца, от които 25 момчета и 19 момичета. Първото бебе за годината е Димитър Стрински, който присъстваше на тържествената церемония, а последните бебета са близнаците Дияна и Антон Дамянови. Те получиха специални подаръци от общината, подаръци в празничния ден имаше и за всички останали бебета, майки, баби, както и за присъстващите лекари и медицински сестри.

Преди да се почерпят за празника, бабите се състезаваха по обличане на бебета кукли и поставяне на памперс, като най-сръчни се оказаха бабите Антоанета Додова и Елена Добрева.

Специално с греяна ракия, вкусна погача, баница и бонбони почерпи за двете си внучета доктор Весела Узунова, на която първо й поляха и измиха по традиция ръцете с рилска вода от празничното менче.