Дариха известния гинеколог д-р Атанас Льондев с кърпа и кокичета на празненство в Сапарева баня, той призна: Българките са най-красивите жени в света

 Ритуалът за Бабинден бе подготвен от общинската организация на хората с увреждания с председател Елена Динева, на събитието присъстваха още Славка Гювийска, рехабилитаторът Иванка Паланкова и много баби

Известният акушер-гинеколог д-р Атанас Льондев, медицинската служителка от поликлиниката Славка Гювийска, рехабилитаторът Иванка Паланкова и много баби празнуваха Бабинден в Сапарева баня в Клуба на жените на общинската организация на хората с увреждания.

Основателката на първата самостоятелна детска консултация в Сапарева баня, медицинската сестра Елена Динева в момента е председател на организацията на хората с увреждания. За нея казват, че навремето се е грижила за най-малките, а сега е водач и вдъхновител на болните.

Д-р Льондев поздрави присъстващите на тържеството и призна, че специалността му е най-хубава в сферата на медицината. „Нищо по-хубаво няма от това да поемеш новия живот в ръцете си, да видиш усмивката на майката, а след това да излезеш и да чистиш на близките”, заяви Льондев. Като гинеколог 30 години, а сега като завеждащ спешна помощ в Сапарева баня и като човек, който много е обикалял по света, е категоричен, че българките са най-красивите жени и най-добрите домакини.

Присъстващите на празненството се почерпиха и извършиха ритуала с поливане на ръцете, в който участва и д-р Льондев като му подариха кърпа, тоалетен сапун и букет кокичета. Той почерпи с кутия бонбони и пожела и на млади, и на стари любов и здраве и да се раждат повече здрави българчета.