Енигма за “Рилски” в Балканската лига – на пътя му застанаха черногорци от Рожае

 

Сгъстеният цикъл от мачове за БК “Рилски спортист” няма да подмине отбора и тази седмица. 72 часа след като отнесоха “Ямбол” със 106:74 за първенство, момчетата на Людмил Хаджисотиров ще спорят с черногорския “Ибър” в пореден сблъсък от Балканската лига – днес от 18,00 часа в “Арена Самоков”.

Двубоят е от голямо значение за самоковци, тъй като евентуален успех в надпреварата би ги изравнил с лидера “Блокотехна”. В момента македонците имат актив от 15 точки, с 2 повече от “Рилецо”, който обаче има мач по-малко.

Днешният противник на “скиорите” е последен в класирането със само една победа. Неубедителното представяне на състава от западната ни съседка накара ръководството на клуба да погледне към свободните играчи на пазара в Европа и да привлече двама нови състезатели. Единият от тях е гард от Босна и Херцеговина, а другият – американското крило Морис Джефърс.

Срещата с тима от Рожае ще е генерална репетиция за самоковци преди битката с “Левски Лукойл” от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига в събота. Този сблъсък се чака с огромен интерес в рилския град предвид голямата интрига на върха в НБЛ и ескалирането на напрежение винаги, когато в “Арена Самоков” гостуват “сините”.

 

На снимката: Наглед лесен мач чака Дарин Иванов (в бяло) и съотборниците му днес вечерта.