Бившият шофьор с 25 г. стаж в Благоевград Димитър Стоилов: Роми от Гоце Делчев ме пребиха, къщата ми в Ощава изгоря на рождения ми ден

Димитър Стоилов

Дървосекачи роми от Гоце Делечев са пребили Димитър Стоилов от село Ощава. Животът на дядо Димитър напоследък е изпълнен с драми, той преживя тотален шок, след като загуби къщата си в големия пожар в Кресна миналата година.

Инцидентът с Димитър и ромите станал, докато пийвали в местно заведение. Потърпевшият твърди, че не познавал ромите преди това. Компанията решила да смени заведението, но по пътя се случило страшното. „Не помня нищо, само това, че че един от тях ме удари по главата, после съм изгубил съзнание”, каза дядото от болничното легло. Случаят е поет от полицията, а потърпевшият е настанен в болницата в Благоевград.

Къщата на 61-годишния Димитър бе една от деветте, изпепелени при огнения ад в Кресна. С възстановяването на изпепеления дом се зае бригадата на техническия ръководител Георги Дивилски. Преди да я погълне огънят, имала мазе, жилищен етаж и таван. „Не вярвах, че някой ще ми помогне! Преди да пламне Ощава, отворих вратата на обора, в който имаше 8 овце, а кравата и телето заведох долу край реката. На следващия ден, 25 август, имах рожден ден и като дойдох, видях, че къщата ми е изгоряла, но животните бяха оцелели”, разказва Георги.
Той 25 години работил като автобусен шофьор в Благоевград.

 

Снимките

 

Димитър Стоилов е настанен в благоевградската болница

 

Димитър Стоилов разказва за драмата около изгорялата си къща при големия пожар в Кресна