Николай Димчов взе самоковската болница за хотел, елиминира охраната и се настани да спи в хирургията, скрил се под леглото

26-годишният мъж предложил стотинки за нощувката, след себе си оставил потрошени стъкла

 

Николай Димчов вилня в самоковската болница и бъркайки я с хотел, поиска да си плати за една нощувка. 26-годишният мъж нахлул в сградата на МБАЛ на 22 януари около 22.45 ч. Според очевидци той бил видимо подпийнал. Димчов се държал арогантно и отправял заплахи към охраната, като искал да му се даде стая да пренощува. „Мъжът беше видимо пиян, без здравословни проблеми, нахлу с взлом и настояваше да бъде настанен срещу стотинки, без значение на кой етаж”, разказаха от охраната на болницата. Гардовете се опитали да го спрат, но не успели, тъй като Димчов ги преодолял. След това той си избрал най-високия – осми етаж, влязъл в хирургичното отделение, избрал си подходяща топла стая и се самонастанил.

Репортер на „Вяра“ на място засне пораженията, които самоковецът беше нанесъл – целият под в салона беше осеян с изпочупени стъкла, а медицинските сестри бяха видимо уплашени.

Поради невъзможност на охраната да се справи с мъжа, веднага е подаден сигнал на 112. Минути преди да дойдат органите на реда мъжът счупил стъклото на входната врата на отделението, а впоследствие се укривал и под леглата. Благодарение на бързата реакция на служителите на РПУ – Самоков, до инцидент не се стигнало, а мъжът бил задържан за 24 часа.

С действията си Николай Димчов предизвикал възмущение и страх в персонала и пациентите, веднага е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Той е осъден по бързата процедура в самоковския съд.