Танцьорите на Адрияна Владова и Ива Давидова с концерти за Сурва в Перник

Ива Давидова

“Приятели без граници“ и „Хайде на хорото“ са имената на вечерните концерти, които ще се проведат в рамките на 27-ия международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

Първото събитие ще бъде на 26 януари от 19,30 часа на площад „Кракра“. В него ще вземат участие маскирани групи от град Белград – Сърбия, и град Корча – Албания. Сред участниците ще бъдат и лауреатите на престижни награди от фолклорни фестивали и конкурси през 2017 г. – групата за народни танци „Релакс“ от Радомир с художествен ръководител Адрияна Владова и школата за народни танци „Нартан“ при НЧ „Просвета“. Кулминацията на вечерта ще бъдат изпълненията на любимката на всички перничани Ива Давидова.

Вторият концерт ще бъде на 27 януари от 19 часа и отново на площад „Кракра“. Изпълненията на детско танцово студио  „Хорце“  при 125-о СУ „Боян Пенев“ – София, с художествен ръководител Весела Генчева, танцов клуб “Пламенея“ и танцова формация „Пендари“ от град Банкя, с ръководител Величка Живкова ще огласят и разтърсят Перник с настроение и положителни емоции. Празничната вечер ще бъде омагьосана и с прекрасните песни на славея на народната музика Валерия Момчилова и младия и талантлив изпълнител Антонио Симеонов.