17-годишно момче яде бой от 18-годишен кикбоксьор в Промишленото в Дупница, бащата на бития: Страх ме е

Радостина Новакова (на малката снимка)

 

Инцидентът станал в час пред очите на класа и учителката Пепелджийска, бащата на пострадалия: Цялото школо е в ужас, племенникът ми отказа да ходи на училище

Момчето е без сериозни травми, няма да потулим случая, уведомили сме Детска педагогическа стая в Дупница, каза началникът на РУО – Кюстендил, Радостина Новакова

Треньорът на бияча Кирил Чакъров: Вадя го от тренировките, не ги уча да раздават юмруци по улиците, обясни ми, че другото момче го напсувало

18-годишният Н.Д. от Промишленото в Дупница пребил зверски 17-годишния десетокласник С.Д. Това се случило във вторник в класната стая пред очите на над 20 деца и преподавателката Милена Пепелджийска. Десетокласникът, който си седял на чина, изведнъж чул думите на връхлитащия го „Защо ме гледаш?”.

Кирил Чакъров

Без да очаква, бил смазан от бой. С.Д. лежал в локва кръв, никой не можал да го спаси. Нападателят бил кикбоксьор към групата на сдружение „Патриоти Дупница”.

Владимир Карастоянов

„Синът ми е със счупен нос, има и разклатени няколко зъба. Не съм подал сигнал в полицията, предупредиха ме от обкръжението на кикбоксьорите, че ако дам гласност, ще бъде съсипано цялото ми семейство.

Минко Минков

Страхувам се за живота си, за живата на детето ми и на майка му. Отидохме при личния лекар. Тя ни изпрати при зъболекаря Владимир Карастоянов и при доктора уши, нос, гърло в „Асклепий” Павлов. Карастоянов каза „Моля ви да си намерите друг лекар, не ми се занимава със съд”. Павлов пък каза: „Елате друг път, най-добре след 2 дена”.

Ивайло Терзиев

Намирам се в омагьосан кръг, няколко души ми се обадиха и ми казаха: „Патриотите управляват Дупница, те са назначени да пазят обществения ред, не се занимавай да не стане по-лошо”.

Мен ме е страх, срам ме е, че ме е страх, но не мога да отида в полицията и да пусна жалба. Прави се опит случаят да се потули и няма кой да ми помогне”, съобщи бащата на битото момче, който пожела името му да не бъде цитирано.

Екип на „Вяра” отиде на място за среща с директорката на училището Христина Костова. Оказа се, че тя е в болничен, временно изпълняващ длъжността е заместник-директорката Люси Димитрова. Тя беше категорична: ”Няма да дам никаква информация”.

Веднага се свързахме с началника на Регионално управление по образованието в Кюстендил Радостина Новакова. Тя беше категорична: „Случаят не е потулен. Лично директорката ми се обади по телефона малко след инцидента, след което пусна и писмен сигнал. Уведомили сме Детска педагогическа стая в Дупница, на детето е оказана медицинска помощ според доклада, с който разполагам.

Момчето е без сериозни травми, цитирам доклада. Има охлузвания по лицето. Не разполагаме с медицинско свидетелство, нямаме отношение към лекарите. Зная само, че медицинската сестра в училището е оказала първа помощ. Ученикът е с повърхностни рани на лицето, а инцидентът е станал в 11-и „б” преди започването на третия учебен час. Взети са всички мерки за спокойното протичане на учебния процес.

Няма да подминем случая и няма да толерираме по никакъв начин подобни прояви. Ще се вземат всички мерки, в момента тече разследване, извикани са родителите и на двете страни”, каза Новакова.

Бащата на потърпевшото момче сподели, че целият клас, цялото училище е сковано от ужас. „Децата се страхуват от кикбоксьорите, страхуват се от това момче. Имам племенник в същото училище, той е в осми клас. Не можахме да го убедим да отиде на училище, каза: „Страх ме е, не мога”. Това не е нормално. В града отново действа група, която насажда страх. Това е групата на кикбоксьорите на Минко Минков, бивш съратник на Братя Галеви”, каза той.

Веднага се свързахме с треньора на момчето Кирил Чакъров, председател на „Патриоти Дупница”.

„От вас разбирам, че има такъв инцидент, не знаех. Това, което ще направя, е следното, просто го изключвам от програмата. Изключвам го от тренировките, а директорът на Промишленото да го изключи от училище, ако се наложи. Не ги тренирам, за да раздават юмруци по улиците и в училище и това е основното, на което ги възпитавам”, обяви Чакъров.

По-късно Чакъров добави: „Срещнах се с моя възпитаник. Той ми обясни, че наистина е удрял десетокласника, но не му е счупил носа, той нямал нито счупени, нито разклатени зъби. Обясни ми, че имали стара вражда, а потърпевшият го предизвикал, като го напсувал. Заявих му, че ще бъде изключен и че повече тренировки няма да има. Що се отнася до заканите, които е получило семейството от мое име и от името на клуба, просто съм потресен. Искам да се срещна с родителите на потърпевшия, искам да знам кой ги е заплашвал от мое име.

Искам да се знае и че с Минко Минков нямам никакви контакти от 5 години, не разговарям с него. Искам да се знае, че сдружение „Патриоти” не поддържа никакъв ред в града, за това си има органи. Ние поддържаме културни мероприятия и възкресяваме традициите. Хората обаче ни свързват с Контролното звено към община Дупница. Нито кикбоксьорите, нито сдружението имат нещо общо с Контролното звено, което се оглавява от Ивайло Терзийски. Той е член на сдружение „Патриоти”. В това сдружение освен Ивайло членуват много други хора – и от общината, и от града, но Терзиев не е кикбоксьор в моя клуб. Тренирам 70 деца, поведението им е и моя отговорност, но това трябва да е грижа най- вече на родителите.”