Водопроводна авария остави без вода 30 домакинства в Дяково

 

Част от дупнишкото село Дяково остана без вода заради водопроводна авария. Над 7 часа без водоподаване бяха около 30 домакинства в махала „Кокая”. Повечето от хората са възрастни и болни, които и без тези неудобства не могат да се похвалят с много добър жизнен стандарт. На място бе екип на „ВиК -Дупница”.

Четирима работници на ВиК-Дупница отстраняваха аварията

Наложи се да отиде и екип на ЧЕЗ, тъй като аварията бе близо до електрически стълб. В този участък за последните 3 години водопроводът се пука за трети път. Само преди няколко дни на около 500 м по-нагоре имаше друга авария.

За жалост с отстраняването на аварията проблемът не се решава, тъй като остават купчини кал и дълбоки ями, а улицата става все по-труднопроходима. Водопроводът е прокарван преди около половин век на доброволни начала от хората. „Сами сме си копали, а сега няма кой да смени старите тръби. В селата става все по-зле, а уж сме в Европа”, коментират в селото.

Както писахме, преди няколко дни в община Дупница бе внесена подписка с искане за ремонт на същата улица. Подписали са се 70 души.

Очаквайте подробности