„Пирин“ (Бл) загуби първата си контрола срещу „Миньор“, нов футболист подписа с отбора

"Орлетата" загубиха с 1:2 от „Миньор”

 

„Пирин“ (Благоевград) загуби първата си контрола от зимната подготовка. На тежкия терен в Благоевград “зелените” допуснаха поражение с 1:2 от „Миньор“ (Перник).

Срещата започна с 30-минутно закъснение поради дълбоко замръзналия терен на стадион “Христо Ботев”, който остана твърд и хлъзгав през по-голямата част от мача.

Майк Кръстев откри за гостите в 13-ата минута, след като направи отлично двойно подаване със свой съотборник. “Орлетата” натиснаха и на свой ред стигнаха до чисти голови положения, като със сериозни пропуски се отчетоха дошлият на проби австралиец Даниел Диксън и Анти Рения. Конър Хендерсън също стреля опасно от свободен удар в 32-рата минута, а Аймен Суда стреля опасно след самостоятелен пробив малко след това.

През втората част “зелените” излязоха с изцяло обновен състав, а в игра влезе и вторият футболист на проби Стивън Славков. Благоевградчани успяха да изравнят след хубав гол на Марио Топузов в 49-ата минута, а гостите отново поведоха в резултата едва 7 минути след изравнителното попадение.

До края на срещата нямаше чисти ситуации пред двете врати.

Междувременно стана ясно и името на новото попълнение на вратарския пост в „Пирин“. До края на сезона подписа договор Георги Георгиев, който идва от молдовския вицешампион „Дачия Кишинеу“. Той отиде в Молдова през миналото лято. Играл е още за ФК „Тираспол“ и „Шериф“, а също така и за два ирански отбора – „Нафт“ МИС и „Гостареш Фулад“. Роден е през 1988 г., студент е и в ЮЗУ “Неофит Рилски “в Благоевград.

До миналата година Георгиев се състезаваше за „Ботев“ (Пловдив). Той ще се присъедини към заминаващата група от 23-ма състезатели за лагера в Турция. Дошлите на проби играчи остават.

„Орлетата“ пътуват в неделя през нощта за Истанбул, от където е и полета за турското Средиземноморие.