Премиерът Борисов се срещна с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер и министъра на правосъдието и културата

 

„В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото.

Ние явно не обяснихме достатъчно. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем за какво става въпрос, защото да спрем насилието над жените и децата, това е ценност“.

Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на среща с министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер, с когото продължиха разговора по темите, обсъдени по-рано вчера с принц Алоис фон унд цу Лихтенщайн.

Коментарът му беше предизвикан от реплика на министър Фрик, че е научила за дебатите. Княжеството, също като България, се е присъединило към документа в защита на жените и децата от насилие.

В срещата участваха също министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, както и министърът на външните работи, правосъдието и културата Аурелиа Фрик.

На срещата бяха обсъдени възможностите за съвместни проекти и програми в областта на дуалното професионално обучение, където Лихтенщайн има много добри резултати.

Бойко Борисов посочи, че за българското правителство образованието е приоритет номер едно и съобщи за първите стъпки, които страната ни предприе в тази насока, като мерките за приобщаването на отпадналите от училище ученици, поетапното повишаване на учителските заплати, увеличаването на средствата за наука и образование, развитието на професионалното образование в партньорство с бизнеса.

Please follow and like us: