Звънът на „Сурва” кънти в кв. „Изток” в Перник, сурвакарите от Долна Секирна танцуваха около ритуалния огън

 

Сурва завладя кметство „Изток“. Страховити маски и мощен звън на чанове огласи най-големия пернишки квартал ден преди официалното откриване на XXVII международен маскараден фестивал „Сурва 2018″.
С танц около огромния ритуален огън, вдъхновен от страстта и традицията, зрелищната сурвакарска група от село Долна Секирна пренесе публиката в мистичността на древната маскарадна обредност и ознаменува победата на доброто над злото.


Великолепните изпълнения на прекрасната шопска изпълнителка Валерия Момчилова и танцьорите и певците от ФА “Граово”, Хип-хоп и брейк формация DA Clique очароваха събралите се граждани.
Гости на празника бяха кметът на община Перник Вяра Церовска и нейният екип, общински съветници и кметове на населени места от ПП ГЕРБ..
Великолепните изпълнения на прекрасната шопска изпълнителка Валерия Момчилова и танцьорите ФА “Граово”, Хип-хоп и брейк формация DA Clique очароваха събралите се граждани.

Междувременно община Перник обяви, че търси най-интересното и атрактивно селфи от фестивала, като обещава награда за победителя.

Какво трябва да направите, за да участвате в конкурса:

  • Направете уникално селфи на фестивална тематика (селфито трябва да е направено по време на ХХVІI МФМИ „Сурва”)
  • Изпратете го на официалната Facebook страница на фестивала (www.fb.com/survafest – харесайте страницата)
  • Най-добрите селфита ще бъдат публикувани на официалната страница на „Сурва” във Facebook (www.fb.com/survafest)
  • На база харесвания ще бъде определено селфито, което печели голямата награда от конкурса, ще има и поощрителни награди
  • В конкурса могат да участват всички желаещи
  • Край на конкурса и обявяване на печелившите: 20:00ч. на 28 януари 2018г.